Tapijt bij tapijtspecialist Profita Comfortabel Wonen in regio Eindhoven

Tapijt

Tapijt / vloerbedekking van de merken Desso, van Besouw, Parade, Bonaparte, Heuga, JAB, Louis de Poortere, Tretford, Nouwens-Bogaers, Interfloor en Jabo.
Tapijt is een ware sfeermaker in uw interieur en is helemaal terug van weggeweest. Tapijt geeft een warme uitstraling, brengt rust en intimiteit in huis en is heerlijk comfortabel aan uw voeten. Wij bieden u een grote selectie aan mogelijkheden, zodat er voor u altijd een geschikte vloerbedekking is.

Tapijt en vloerbedekking bij tapijtspeciaalzaak Profita in regio Eindhoven
De vele voordelen van tapijt

Vloerbedekking brengt zeer veel voordelen met zich mee. Deze sfeermaker straalt niet alleen warmte uit, maar zorgt ook voor een goede warmte-isolering. Doordat het tapijt de warmte goed vasthoudt, hoeft u uw thermostaat minder hoog te zetten, waardoor u bespaart op uw energierekening.

Wilt u optimaal genieten van uw favoriete muziek of kijkt u graag een goede film? Tapijt zorgt voor een goede geluiddemping, waardoor de akoestiek in huis verbetert, wat weer zorgt voor een beter geluid! Ook omgevingsgeluiden worden met de helft verminderd. Wanneer u in een flat of appartement woont, is tapijt uitermate geschikt en zorgt het voor minder geluidsoverlast. Hoe dikker de vloerbedekking, hoe beter het geluid wordt gedempt.

Daarnaast zorgt het oppervlak van het tapijt voor extra veiligheid voor iedereen. Ook voor senioren die gebruik maken van een rollator of looprek is het stroeve, maar zachte oppervlak extra veilig. Zij kunnen gemakkelijk over het tapijt schuiven, zonder te blijven haken en zonder uit te glijden. Ook is de zachte vloerbedekking ideaal voor kinderen die nog niet kunnen lopen, zodat wanneer ze vallen, het op een zacht oppervlak is.

Grote collectie tapijt en vloerbedekking bij tapijtspecialist Profita in regio Eindhoven
Veelzijdig in design en materiaal

Naast deze vele voordelen biedt tapijt zeer veel mogelijkheden in design en materiaal. Bij ons vindt u een ruime collectie aan tapijt van vele topmerken, wij kunnen u dus altijd onafhankelijk advies geven. Dankzij de uitgebreide keuzemogelijkheden in kleur, materiaal, design en structuur hebben wij voor ieder wat wils. Wij bieden u alle soorten materialen, waaronder wol, katoen en polyamide. Vloerbedekking is ook ideaal voor in de slaapkamer. Profita is als gespecialiseerde beddenzaak ook het juiste adres om uw tapijt perfect op uw slaapkamer af te stemmen.

Tapijttegels bij tapijtspecialist Profita Comfortabel Wonen in regio Eindhoven

Van het merk Tretford hebben wij een collectie kasjmier geitenhaar, waarbij vele kleuren mogelijk zijn. Geitenhaar heeft een gunstige invloed op de luchtvochtigheid in kamers en is zeer duurzaam. Geschikt voor intensief gebruik, ook op de trap. Verkrijgbaar als tegel, waarmee u eventueel een eigen patroon kunt leggen of als vloerbedekking met de fraaie ribbel structuur van Tretford.

Natuurlijke materialen, zoals sisal en kokos kunnen ook geleverd worden, deze materialen geven een ruige en natuurlijke uitstraling. Van de vloerbekledingen bestaand uit plantaardige vezels zijn sisalvezels het meest verfijnd. Kokosvezels zijn zeer stevig en ongevoelig voor bacteriën.

Tapijt in vele mogelijkheden bij tapijtspeciaalzaak Profita in regio Eindhoven
Diverse structuren

Naast de vele materialen in tapijt bestaan er diverse soorten structuren. Bij ons vindt u onder andere lussenpool (bouclé) en gesneden pool (moquette). Lussenpool bestaat uit poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Bij gesneden pool zijn de lussen doorgesneden aan de bovenkant. Een gesneden pool kan ook worden gemaakt in een hoogpolig tapijt. Een hoogpolig tapijt is dankzij zijn lange polen heerlijk om op te lopen en helemaal van deze tijd!

Karpet als vloereiland bij tapijtspecialist Profita Comfortabel Wonen in Aalst Waalre

Vloereiland in uw woonkamer

Een vloereiland in uw woonkamer? Met een karpet van Parade of Desso, maakt u uw woonkamer een stuk mooier. Zoals bijvoorbeeld gezien in de VT Wonen. Voor meer informatie, neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Speciale tapijten

Voor op een terras of balkon hebben wij speciaal gras tapijt. Dit tapijt is verkrijgbaar in diverse kleuren en mogelijkheden zoals naald vilt (platte pool) en als sprietje (opstaande pool). In ons assortiment vindt u ook de Coral Classic schoonloopmat, droogloopmat, inloopmat en schoonloopzone. Deze zorgen ervoor dat uw tapijt of vloerbekleding als nieuw blijft.

Karpetten en vloerkleden bij tapijtspecialist Profita in regio Eindhoven

Karpetten

Wilt u een prachtig volumekarpet, een gebandeerd karpet (afgewerkt met een band, mogelijk in diversen banden van o.a. katoen of leer) of een gefestonneerd vloerkleed (afwerkingsrand in bijpassende kleur), het is allemaal mogelijk! Naast onze maatcollectie karpetten kunnen wij voor u van alle soorten tapijten een karpet maken. Een mooi karpet maakt ook uw bankstel helemaal áf.

Meer zien van onze collectie: Karpetten / vloerkleden

Tips voor uw interieur

Met de juiste aanpassingen kunt u een kamer groter of juist kleiner laten lijken. Met het juiste tapijt kunt u ervoor zorgen dat een kamer oogt zoals u het graag ziet. Zo kunt u een kleine ruimte groter laten lijken door een oplichtende rand in het tapijt aan te brengen. Horizontale strepen in het tapijt maken een kamer breder, diagonalen zorgen voor ruimtelijkheid en lichte kleuren maken een kamer groter. Ook oogt uw kamer ruimer, wanneer u kiest voor vloerbedekking met een lage, dichte pool. Wilt u een grote kamer knusser maken? Dan kunt u kiezen voor een donkere schaduwrand, donkere kleuren of een grofkorrelige pool om de ruimte kleiner te laten ogen.

Vloerbedekking bij vloerbedekking specialist Profita in regio Eindhoven

Volledige service

Onze deskundige medewerkers helpen u graag met het maken van de voor u geschikte keuze. Ook geven wij gratis advies aan huis. Wanneer u uw keuze heeft kunnen maken, komen we bij u thuis meten. Nadat uw bestelling binnen is, komen wij de vloerbedekking vakkundig bij u leggen. Wij zorgen ervoor dat alles bij u thuis netjes wordt achtergelaten en dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Uw tevredenheid telt!

Profita is officieel dealer van een brede collectie aan topmerken tapijt. U vindt bij ons in de winkel tapijt van de merken van Besouw, Desso, Parade, Bonaparte, Jabo, Heuga, JAB, Louis de Poortere, Tretford, Interfloor en Nouwens-Bogaers

Meer zien van onze collectie: Vloeren