vitrage header

Vitrages / glasgordijnen. Mooie vitrages bij gordijnen specialist Profita Comfortabel Wonen. Topmerken zoals Cordima, Kendix, Dekortex, Egger, Holland Haag, JAB, Kobe, de Ploeg, Unland en Vriesco.

Vitrage is een dun gordijn, gemaakt van transparante stof. Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd zorgen voor meer privacy en zijn lichtdoorlatend, waardoor het binnenkomende licht sfeervol wordt verzacht. Men kan overdag vrijwel niet bij u naar binnenkijken, maar u behoudt uw zicht naar buiten toe.

Vitrage wordt vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen, maar ook een enkel vitragegordijn geeft een prachtige en rustige uitstraling aan uw interieur. De vitrage is er van spierwit tot champagnekleur. De voilestof, een vitragesoort, is er van modern tot klassiek en vindt u bij ons in alle mogelijke kleuren. Heeft u storende elementen bij uw ramen zitten, zoals radiatoren of verwarmingspijpen? Dan kunt u dit mooi camoufleren door middel van een vitrage.

Iedere stof heeft zijn eigen uitstraling. Bij ons vindt u glasgordijnen gemaakt van polyester, linnen, katoen, viscose of een combinatie van twee materialen; half mengingen (zoals polyester/ katoen of polyester/ linnen). In onder andere horecagelegenheden en vakantiehuisjes is het verplicht om raamdecoratie te gebruiken die is gemaakt van brandvertragend materiaal. Hiervoor hebben wij speciaal brandvertragend materiaal, genaamd Trevira CS.

raambekleding raamdecoratie vitrages en glasgordijnen 2

Draadgordijnen

Een meer decoratieve vitrage is het draadgordijn. Dunne, lange draden vormen samen een vitragegordijn. Een echte eyecatcher in uw interieur! Het draadgordijn is bij ons te verkrijgen in allerlei kleuren, waaronder wit, zwart, zilver en verschillende bruintinten. U kunt het draadgordijn plaatsen op een klittenbandrail, waardoor het de uitstraling krijgt van een paneelgordijn. Ook is het draadgordijn erg goed te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een afscheiding tussen twee ruimtes wilt creëren.

raambekleding raamdecoratie vitrages en glasgordijnen 1

Decoratieve opties

U kunt uw glasgordijn helemaal afmaken door voor een decoratieve rand te kiezen. U heeft de keuze uit diverse randen, van zeer eenvoudig tot aan in detail uitgewerkte randen. U heeft de keuze uit een schulprand (golvend stiksel als rand), een kantrand of een gestikte rand met borduursel als afwerking van uw vitrage. Dit alles is mogelijk in verschillende dessins.

Een vitragegordijn kan worden opgehangen door middel van verschillende soorten ophangsystemen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een gordijnrails, maar ook alternatieven zoals een paneelsysteem, staaldraad of roede zijn mogelijk. Het ophangsysteem kan geheel worden aangepast aan uw wensen.

raambekleding raamdecoratie vitrages en glasgordijnen 5

Inbetweens als vitrages

Een Inbetween zit qua dikte in tussen een vitrage en een overgordijn. Bij de Inbetween zijn meerdere motieven, dessins en patronen mogelijk variërend van modern tot klassiek. U kunt ervoor kiezen een Inbetween te gebruiken als vitrage. Voor meer informatie over Inbetweens, klik hier!

Service van begin tot eind

Wij begeleiden u graag gedurende het gehele traject. Wij adviseren u bij het uitzoeken van de voor u geschikte vitrages en lopen we alle mogelijkheden samen met u door. Wanneer u uw keuze heeft kunnen maken komen we bij u thuis gratis de ruimtes opmeten. Ten slotte worden de vitrages vakkundig bij u thuis opgehangen. 

raambekleding raamdecoratie vitrages en glasgordijnen 4

Bij ons kunt u terecht voor vitrage van de merken: Cordima, Kendix, Dekortex, Egger, Holland Haag, JAB, Kobe, Mira-X, de Ploeg, Unland en Vriesco.

 

Meer zien van onze collectie: raamdecoratie & -bekleding