tapijt header

Tapijt / vloerbedekking. Parade, Bonaparte, van Besouw, Béwé, Desso, Edel, Heuga, JAB, Louis de Poortere, Tretford.

 

Zo mooi is tapijt magazine bij profita comfortabel wonen

 

Het nieuwe magazine:

"Zo mooi is tapijt" is gratis verkrijgbaar
bij Profita Comfortabel Wonen.
Een leuk inspiratievol magazine met tal tips en ideeën
om inspiratie op te doen.

Nu gratis af te halen bij Profita. 

Houdt u van klassiek, modern, landelijk of industrieel? Tapijt is een ware sfeermaker in uw interieur en is helemaal terug van weggeweest. Tapijt geeft een warme uitstraling, brengt rust en intimiteit in huis en is heerlijk comfortabel aan uw voeten. Wij bieden u een grote selectie aan mogelijkheden, zodat er altijd een geschikte vloerbedekking is.

Tapijt tapijten

De vele voordelen van tapijt

Vloerbedekking brengt zeer veel voordelen met zich mee. Deze sfeermaker straalt niet alleen warmte uit, maar zorgt ook voor een goede warmte-isolering. Doordat het tapijt de warmte goed vasthoudt, hoeft u uw thermostaat minder hoog te zetten, waar-door u bespaard op uw energierekening. Hiermee kunt u maar liefst 10% energie besparen!

Wilt u optimaal genieten van uw favoriete muziek, of kijkt u graag een goede film? Tapijt zorgt voor een goede geluiddemping, waardoor de akoestiek in huis verbetert, wat weer zorgt voor een beter geluid! Ook omgevingsgeluiden worden met de helft verminderd. Wanneer u in een flat of appartement woont is tapijt uitermate geschikt en zorgt het voor minder geluidsoverlast. Hoe dikker de vloerbedekking hoe beter het geluid wordt gedempt.

Daarnaast zorgt het oppervlak van het tapijt voor extra veiligheid voor iedereen. Vooral voor senioren die gebruik maken van een stok, rollator of looprek is het stroeve, maar zachte oppervlak extra veilig. Zij kunnen gemakkelijk over het tapijt schuiven, zonder te blijven haken en zonder uit te glijden. Ook is de zachte vloerbedekking ideaal voor kinderen die nog niet kunnen lopen, zodat wanneer ze vallen, het op een zacht oppervlak is.

Tapijt vloer

Veelzijdig in design en materiaal

Naast deze vele voordelen biedt tapijt zeer veel mogelijkheden in design en materiaal. Bij ons vindt u een ruime collectie aan tapijt van vele topmerken, wij kunnen u dus altijd onafhankelijk advies geven. Dankzij de uitgebreide keuzemogelijkheden in kleur, materiaal, design en structuur hebben wij voor ieder wat wils. Wij bieden u alle soorten materialen, waaronder andere wol, katoen en polyamide. Vloerbedekking is ook ideaal voor in de slaapkamer. Profita is als gespecialiseerde beddenzaak ook het juiste adres om uw tapijt perfect op uw slaapkamer af te stemmen.

Van het merk Tretford hebben wij een collectie Kasjmir geitenhaar, waarbij vele kleuren mogelijk zijn. Geitenhaar heeft een gunstige invloed op de luchtvochtigheid in kamers en is zeer duurzaam. Geschikt voor intensief gebruik, ook op de trap. Verkrijgbaar als tegel, waarmee u eventueel een eigen patroon kunt leggen, of als vloerbedekking met de fraaie ribbel structuur van Tretford.

Natuurlijke materialen zoals sisal en kokos kunnen ook geleverd worden, deze materialen geven een ruige en natuurlijke uitstraling. Van de vloerbekledingen bestaand uit plantaardige vezels zijn sisalvezels het meest verfijnd. Kokosvezels zijn zeer stevig en ongevoelig voor bacteriën.

Vloer tapijt
Vloer

Diverse structuren

Naast de vele materialen in tapijt bestaan er diverse soorten structuren. Bij ons vindt u onder andere lussenpool (Boucle) en gesneden pool (Moquette). Lussenpool bestaat uit poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Bij gesneden pool zijn de lussen doorgesneden aan de bovenkant. Een gesneden pool kan ook worden gemaakt in een hoogpolig tapijt. Een hoogpolig tapijt is dankzij zijn lange polen heerlijk om op te lopen en helemaal van deze tijd!

Vloereiland in uw woonkamer

Een vloereiland in uw woonkamer? Met een karpet van Parade of Desso, maakt u uw woonkamer een stuk mooier. Zoals gezien in de VT Wonen. Een vloerbekleding van Parade of Desso is veel gezonder dan een harde vloer. Voor meer informatie. Neem contact met ons op info@profita.nl

Parade tapijt desso karpet
Parade tapijt desso karpet

Speciale tapijten

Voor op een terras of balkon hebben wij speciaal gras tapijt. Dit tapijt is verkrijgbaar in diverse kleuren en mogelijkheden zoals naald vilt (platte pool), en als sprietje (opstaande pool). In ons assortiment vindt u ook de Coral Classic schoonloopmat, droogloopmat, inloopmat en schoonloopzone. Deze zorgen ervoor dat uw tapijt of vloerbekleding als nieuw blijft. Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of bijkeuken hebben wij speciaal vochtbestendig tapijt. 

Karpetten

Wilt u een prachtig volumekarpet, een gebandeerd karpet(afgewerkt met een band, mogelijk in diversen banden van o.a. katoen of leer) of een gefestonneerd vloerkleed (afwerkingsrand in bijpassende kleur), het is allemaal mogelijk! Wij kunnen voor u van alle soorten tapijten een karpet maken. Een mooi karpet maakt ook uw bankstel helemaal áf.

Meer zien van onze collectie: karpetten / vloerkleden

Tips voor uw interieur

Met de juiste aanpassingen kunt u een kamer groter of juist kleiner laten lijken. Met het juiste tapijt kunt u ervoor zorgen dat een kamer oogt zoals u het graag ziet. Zo kunt u een kleine ruimte groter laten lijken door een oplichtende rand in het tapijt aan te brengen. Horizontale strepen in het tapijt maken een kamer breder, diagonalen zorgen voor ruimtelijkheid en lichte kleuren maken een kamer groter. Ook oogt uw kamer ruimer wanneer u kiest voor vloerbedekking met een lage, dichte pool. Wilt u een grote kamer knusser maken? Dan kunt u kiezen voor een donkere schaduwrand, donkere kleuren of een grofkorrelige pool om de ruimte kleiner te laten ogen.

Tapijt interieurtips

Volledige service

Onze deskundige medewerkers helpen u graag met het maken van de voor u geschikte keuze. Ook geven wij gratis advies aan huis! Wanneer u uw keuze heeft kunnen maken komen we bij u thuis meten. Dankzij onze voorraad kunnen wij altijd snel leveren. Nadat uw bestelling binnen is komen wij de vloer bedekking vakkundig bij u leggen. Wij zorgen ervoor dat alles bij u thuis netjes word achtergelaten en dat u zo goed mogelijk word geholpen. Uw tevredenheid telt!

Profita is dealer van een brede collectie aan topmerken tapijt. U vindt bij ons in de winkel tapijt van de merken Parade, Armstrong, Belakos, Bergoss, Bonaparte, Creatuft, van Besouw, Béwé, Desso, Desso Exclusief, Edel, Enia, Heuga, JAB, Lano, LdP (Louis de Poortere), Mateboer, Matros en Tretford.

Meer zien van onze collectie: vloerbedekking